Winkel liet deelnemers uit onder andere Oekraïne, de Dominicaanse Republiek en Frankrijk achter zich. (Foto: Ray Bouk, via Flickr)

Zoeterwoudenaar elfde op WK dammen op Curaçao

Sven Winkel is elfde geworden op het wereldkampioenschap dammen op Curaçao. De 41-jarige amateurdammer uit Zoeterwoude had al vijf jaar geen toernooi gespeeld, toen hij eind 2022 voor de aardigheid meedeed aan het open Europees Kampioenschap. Daar kwalificeerde hij zich voor het WK, waar hij nu dus in de middenmoot wist te eindigen.

“Na een wat moeilijke start ben ik met positie elf netjes geëindigd”, vertelt Sven Winkel over het WK aan Omroep West. Al knaagt die uitslag wel aan hem. “Met een puntje meer was ik zevende geworden op de wereldranglijst.” Winkel liet deelnemers uit onder andere Oekraïne, de Dominicaanse Republiek en Frankrijk achter zich.

Afgelopen vrijdag werd de laatste ronde op Curaçao afgewerkt. Die ontmoeting met de wereldtop was echter weinig tropisch: “Het was een kale betonnen loods in plaats van een toernooiveld omgeven met palmbomen, witte stranden en een tropisch zonnetje.”

Winkel kon meedoen aan het WK, doordat Rusland in eerste instantie onder neutrale vlag zou meedoen. “Maar dat zag de dambond toch niet zitten. En toen bleek de achtste plek op het EK voldoende voor een plek op het WK.” De inwoner van Zoeterwoude damt al sinds zijn achtste, maar verder dan een vierde plek op het Nederlands kampioenschap van 2009 kwam het eerder niet.

Sport Zoeterwoude


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×