Jort Kelder bij een eerdere editie van het PKvV-verkiezingsdebat in een afgeladen Stadsgehoorzaal. (Archieffoto Emile van Aelst)

PKvV en studentenverenigingen organiseren ‘Leiden in Debat’ onder leiding van Jort Kelder

In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen gaan zes politieke partijen onder leiding van Jort Kelder met elkaar in debat in de Stadsgehoorzaal in Leiden. Die vormt op dinsdagavond 7 november de politieke arena voor Jan Paternotte (#2, D66), Nicolien van Vroonhoven-Kok (#2, NSC), Bente Becker (#3, VVD), Ernst Boutkan (#3, Volt), Senna Maatoug (#13, PvdA/GroenLinks) en Alexander Hendriks (#13 BBB).

De kandidaat Kamerleden gaan die avond de politieke strijd met elkaar aan en proberen de Leidse kiezers voor zich te winnen. Aan de orde komen stellingen die zowel voor studenten als de rest van de stad relevant zijn.

Het debat wordt georganiseerd door de Plaatselijke Kamer van Verenigingen (PKvV) in samenwerking met de studentenverenigingen Minerva, Njord, Augustinus, SSR, Catena, Asopos de Vliet en Quintus. In de zaal is plek voor 1.300 toeschouwers.

De gemeente Leiden, Leiden&Partners en koepelorganisatie PKvV van de Leidse studentenverenigingen vormen een ‘strategisch partnerschap’. De zeven grootste studentenverenigingen  krijgen subsidie die ze gebruiken om maatschappelijke evenementen en initiatieven te organiseren. Het doel is om studenten en Leidenaren dichter bij elkaar te brengen.

Aanvangstijd is 20.00 uur en tickets zijn hier verkrijgbaar. Ook is het debat live te volgen via Sleutelstad, zowel online als op televisie.

Leiden Nieuws Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×