De Leiderdorpse Klimaatburgemeester Natasha Schulte spreekt de raadsleden toe. (Foto: Pim van Delft)

Klimaatburgemeester Leiderdorp en wethouder hijsen klimaatvlag

De Leiderdorpse klimaatburgemeester Natasha Schulte hijst 1 november samen met wethouder Gebke van Gaal de klimaatvlag bij het gemeentehuis van Leiderdorp. Het hijsen van de vlag vormt in Leiderdorp de aftrap van de Nationale Klimaatweek, waarin burgers en bedrijven opgeroepen worden iets te doen voor een beter klimaat.

In het kader van de klimaatweek worden in Leiderdorp verschillende activiteiten georganiseerd. Aansluitend aan het hijsen van de klimaatvlag vindt in het Milieu Educatief Centrum (MEC) een activiteit voor kinderen plaats. Zo leren kinderen over het voorkomen van wateroverlast en kunnen ze meedoen aan een cursus isoleren.

In de loop van de week zijn er ook bijeenkomsten voor volwassenen. Zo kunnen burgers meepraten over het klimaatbeleid van de gemeente. Ook geeft de klimaatburgemeester een lezing en is er een bijeenkomst over energiebesparing. Ook is het mogelijk om kapotte spullen te laten repareren bij het Repair Café.

De Klimaatweek is een initiatief van de Rijksoverheid en wordt sinds 2021 georganiseerd. De editie van dit jaar vindt plaats tussen 30 oktober en 5 november. Meer informatie over de activiteiten in Leiderdorp is te vinden op de website van de organisatie.

 

Duurzaamheid Leiderdorp


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×