Maarten Biesheuvel in zijn kamer in het houten huis Sunny Home in de Kernstraat. (Foto: Uitgeverij Brooklyn)

Opgedoken verhalen van Maarten Biesheuvel gebundeld 

Verhalen van de Leidse schrijver Maarten Biesheuvel die na zijn dood opdoken, zijn gebundeld. De Leidse uitgeverij Brooklyn presenteerde de bundel vrijdag bij boekhandel Kooyker in Leiden.

Biesheuvel-verzamelaar Ruud Roodborst en Biesheuvel-biograaf Erik de Bruin verzamelden de verhalen de afgelopen jaren en maakten een selectie voor het boek met de titel ‘Austerlitz-Parijs-Alaska’. Veel van de ontdekte verhalen stammen uit de begintijd van Biesheuvels carrière. In 1972 debuteerde hij met de verhalenbundel ‘In de bovenkooi’. Voor zijn hele oeuvre ontving hij de P.C. Hooft-prijs.

Tegelijk met ‘Austerlitz-Parijs-Alaska’ zag van de hand van Brooklyn-directeur Aart Hoekman ‘Mag de sirene aan?’ het licht. Dat is een boek over de laatste jaren van Biesheuvel, met wie Hoekman innig bevriend was.

Sunny Home
Maarten Biesheuvel(1939-2020) woonde met zijn vrouw Eva in het groene houten huis Sunny Home in de Kernstraat. Een deel van de nu verschenen verhalen kwam boven water bij het leegruimen van dat huis.

Wegens psychische problemen zat Biesheuvel lange tijd in de psychiatrische inrichting Endegeest in Oegstgeest. Over zijn verblijf in Endegeest schreef hij het verhaal ‘De heer Mellenberg’.

Cultuur Leiden Oegstgeest


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×