De partij vindt het een schending van de privacy dat de documenten bewaard worden. (Foto: Rob van Dullemen)

'Ondersteuningsverklaringen politieke partijen niet vernietigd'

De gemeente Leiden heeft ondersteuningsverklaringen voor de Provinciale Staten niet vernietigd, terwijl dit wettelijk gezien wel moet. Dit zegt Partij Sleutelstad, die hierover vragen stelt aan het college van burgemeester en wethouders. “Dit is een schending van de privacy”, vindt de partij.

Om mee te mogen doen aan verkiezingen moeten politieke partijen eerst per kieskring een aantal schriftelijke ondersteuningsverklaringen verzamelen. Burgers die een partij steunen moeten zich hiervoor bij de gemeente melden. Na het vaststellen van de kandidatenlijsten moeten de ondersteuningsverklaringen worden vernietigd, zegt Partij Sleutelstad.

Inzage
“Maar ons is bekend geworden dat ambtenaren van de gemeente via de gemeentelijke systemen nog steeds inzage hebben in de ondersteuningsverklaringen voor de Provinciale Statenverkiezingen van dit jaar”, zegt de partij. “Wij vinden het een schending van de privacy dat de politieke voorkeuren van Leidenaren langer bewaard worden.” De partij vraagt het college of de gemeente de gegevens voortaan wil vernietigen na het vaststellen van de kandidatenlijsten.

Leiden Politiek


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×