Rik van Boeckel meets The Dub Ark. (Foto: albumhoes)

Rik van Boeckel combineert liefde voor muziek, poëzie en reizen in boek en cd

Muziekjournalist en dichter/performer Rik van Boeckel reist graag over de hele wereld om bekende musici te interviewen en festivals te bezoeken. Zeven van deze verhalen heeft hij nu gebundeld in ‘Muzikale reizen van Portugal naar Finland’. Bij elk verhaal schreef de Leidenaar bovendien een persoonlijk gedicht.

Een belangrijke rol is het boek is weggelegd voor de interviews en ontmoetingen met fado-musici, van Ana Moura en Christina Branco tot Mario Pacheco. Het eerste fado-hoofdstuk heeft als enige zelfs twee gedichten. Van Boeckel was zaterdag te gast in het Sleutelstadprogramma Cultuur071: “Ik vind fado-muziek zo bijzonder. De teksten worden door dichters geschreven. En het is muziek die emoties oproept.”

Van Boeckel combineert zelf ook graag muziek en poëzie. Dit is terug te horen in zijn net uitgekomen cd ‘De Dromende Dansers’ die hij samen met The Dub Ark maakte. De cd is gewijd aan een van zijn andere muziekliefdes: dub-reggae. Alle nummers zijn geschreven in deze combinatie van ska en reggae uit het Jamaica van de jaren ’80. En net als in de originele dub-reggae worden de teksten hier zangerig gesproken.

Van Boeckel spreekt en schreef de teksten met onderwerpen variërend van Jamaica en Ibiza tot bergen en winterland. Voor de muziek werkte hij samen met Eric van Drunen Littel en Aernout van Hees om de echte jaren ’80 sound te creëren.

Op zaterdag 18 november presenteert hij zijn boek ‘Muzikale reizen van Portugal naar Finland’ van 13.00 tot 14.30 uur in de Bibliotheek in de Nieuwstraat. De presentatie wordt omlijst met een muzikale lezing.

Rik van Boeckel vertelt bij Cultuur071 over de cd ‘De Dromende Danser’ en het boek ‘Muzikale reizen van Portugal naar Finland’.

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×