Journalist Lieuwe van Slooten leidt het debat. (Foto: Chris de Waard)

Jongerendebat in Wapen van Voorschoten

Grand Café Het Wapen van Voorschoten organiseert vanavond samen met de Voorschotense Krant een verkiezingsdebat ‘met een biertje’. Het debat richt zich op de jongeren in Voorschoten en stelt de vraag centraal: wie zijn de politici van de toekomst?

Over twee weken mogen we weer naar de stembus. Het kabinet is gevallen en de leegloop groot. Er is dus ruimte voor een hele nieuwe garde politici en een aantal van hen komt zich op 8 november vanaf 20.00 uur voorstellen tijdens een verkiezingsdebat in Het Wapen van Voorschoten aan de Voorstraat.

Voor het debat zijn zes partijen uitgenodigd: VVD, CDA, D66, GroenLinks/PvdA, SP en BBB. De deelnemers zijn Berend Aptroot uit Zoetermeer (nummer 58 op de lijst van de VVD). Hij is de zoon van oud-burgmeester Aptroot. Liesbeth van der Heide staat op plek 21 van de CDA-lijst. Ze is raadslid in Leidschendam-Voorburg en werkt bij de gemeente Den Haag. Namens D66 komt Dorien Blommers. De nummer 34 op de lijst. Ze was de afgelopen jaren persoonlijk assistent van Sigrid Kaag.

Sleutelstad-presentator Cor van der Velden praat in Nieuws071 met debatleider en journalist Lieuwe van Slooten (ex-Sleutelstad en tegenwoordig bij Omroep West en RTL Nieuws).

Rembrandt Rowaan uit Leiden staat op plek 48 van de kieslijst GroenLinks/PvdA. De 34-jarige Leidenaar is de fractievoorzitter van GroenLinks in de gemeenteraad van Leiden. Debbie van Dijk staat op plek 17 van de kandidatenlijst van de SP. Ze studeerde politicologie aan de Universiteit van Amsterdam en is bestuurslid van de SP Jongeren en fractiemedewerker. BBB stuurt Petra van der Wereld. Ze staat op plek 46 van de kieslijst en komt uit Kaag en Braassem waar ze haar politieke carrière begon bij de lokale partij. Ze was ook een termijn wethouder. Dit jaar stapte ze over naar BBB en is fractievertegenwoordiger bij Provinciale Staten van Zuid-Holland.

Het Wapen en de Voorschotense Krant organiseren het debat met subsidie van Stichting Katapult. De Jeugdraad hield een peiling onder 120 jongeren. Wat willen zij en hoe zien zij hun toekomst? Tijdens het debat worden de resultaten van deze peiling bekend gemaakt. ‘Dus, mag je stemmen maar heb je nog geen idee op welke partij, zorg dat je erbij bent en laat je informeren. Wat stemmen is jouw recht, maak er gebruik van”, zegt journalist Lieuwe van Slooten die het debat leidt. Overigens is niet alleen de Voorschotense jeugd welkom. Iedereen mag langskomen.

Onderwerpen van het debat zijn wonen (voor jong en oud), klimaat, asielcrisis en bestaanszekerheid.

Het debat wordt opgenomen en donderdagavond 9 november vanaf 20.00 uur integraal uitgezonden op Sleutelstad TV.

Politiek Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×