Repair Café Oegstgeest
Repair Café Oegstgeest. (Foto: Repair Café Oegstgeest)

Kinderen in Oegstgeest leren kapotte dingen te maken in Kids Repair Café

Schoolkinderen kunnen woensdagmiddag hun kapotte spullen weer maken, samen met mensen die daar goed in zijn: de vrijwilligers van Repair Café Oegstgeest. Tussen 14.00 en 17.00 uur kunnen basisschoolleerlingen uit Oegstgeest vrij binnenlopen bij het Kids Repair Café in het Dorpscentrum aan de Lijtweg.

In het Kids Repair Café wordt repareren leuk. Vaak ontdekken kinderen dat ze meer kunnen dan ze misschien dachten en het is een stuk duurzamer dan spullen weggooien en weer wat nieuws kopen. “Kinderen vinden het jammer als iets moois stuk gaat. Een knuffel, speelgoed, rugzak, wekker, bloes, broek of fiets. Zomaar weggooien hoeft niet, vaak is het nog te maken”, zegt de organisatie. “De mensen van Repair Café Oegstgeest hebben veel ervaring en willen aan kinderen alles graag uitleggen, laten zien en samen aan de slag gaan. Er ligt allerlei gereedschap klaar om lekker te werken.”

Ook zijn er vrijwilligers van het Milieu Educatie Centrum Oegstgeest aanwezig die vertellen wat duurzaamheid is en hoe de kinderen daar zelf mee aan de slag kunnen. Wie niets heeft dat gemaakt moet worden, kan toch komen. Want er valt van alles te doen: een houten fotolijstje maken, solderen, timmeren, leren hoe elektriciteit werkt of hoe je op de naaimachine zelf een telefoonhoesje of tasje maakt.

Duurzaamheid Oegstgeest


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×