(Foto: Regio Leiderdorp Media)

Poging tot overval door 'postbezorger'

Er is meer bekend geworden rond de melding over een overval op een woning in de Torenmolen bij winkelcentrum de Kopermolen in de Leidse Merenwijk. De politie laat maandag weten dat iemand verkleed als postbezorger zaterdagavond heeft geprobeerd om een woning binnen te dringen. De districtsrecherche onderzoekt de zaak en gaat uit van een poging overval.

Omstreeks 23.00 uur werd bij de bewoners aangebeld. Ze zagen iemand in een PostNL uniform voor de deur staan. Hoewel de bewoners het eigenlijk niet vertrouwden, openen zij toch de deur. Op dat moment probeerde iemand in zwarte kleding de woning binnen te dringen. De bewoners slaagden erin de deur weer dicht te krijgen, waarna de twee mannen er via het trappenhuis vandoor zijn gegaan. Omdat een tweede man probeerde de woning binnen te dringen, gaat de recherche er van uit dat de mannen de bewoners wilden overvallen.

De politie zoekt nu naar getuigen die zaterdagavond 25 november omstreeks 23.00 uur iets hebben gezien in de omgeving van de Torenmolen. Bijvoorbeeld iemand in een PostNL uniform. Dat moet opgevallen zijn op dat late tijdstip. Ook wil de politie weten of er mogelijk ook bij andere mensen is aangebeld.

Getuigen kunnen contact opnemen met de districtsrecherche in Leiden via nummer 0900-8844 of anoniem via M: 0800-7000.

112 Sleutelstad Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×