Dienstencentrum de Geesten
In Dienstencentrum de Geesten worden momenteel Oekraïense vluchtelingen opgevangen. (foto: Chris de Waard)

Geen andere aanpak opvang vluchtelingen in Oegstgeest na verkiezingsuitslag

De gemeente Oegstgeest gaat niet anticiperen op mogelijk nieuw beleid voor de huisvesting van vluchtelingen. Dat zegt wethouder Tim van Tongeren na vragen van raadslid Marcus Rolloos van BVNL. Die wilde graag weten of het college zich in navolging van de verkiezingswinst van de PVV gaat voorbereiden op nieuwe wetgeving.

Er is geen reden om de ingezette koers te verleggen, zegt de wethouder. “Sinds de verkiezingen is er landelijk geen nieuw beleid vastgesteld.” Naast het ontbreken van nieuw beleid is Oegstgeest ook verplichtingen aangegaan die de wethouder graag wil nakomen. “De opvang van vluchtelingen blijft hoog, los van een gewijzigde koers. De vluchtelingen die er nu zijn verdwijnen ook niet zomaar met nieuw beleid.”

Anticiperen
Rolloos toonde zich ontevreden met het antwoord van de wethouder. “Er is geanticipeerd op de nieuwe spreidingswet. Dan lijkt het ons logisch om ook nu op nieuw beleid te anticiperen.” Dat is het college dus niet van plan.

In het Dienstencentrum bij de Geesten worden momenteel vluchtelingen uit Oekraïne opgevangen. In het gebied Overgeest hebben statushouders voor de komende jaren een plek gekregen.

 

Oegstgeest Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×