Musicalgezelschap Otis in Dickens-kostuums. (Foto: Otis)

Otis brengt kerstconcert in musicalstijl

Als je een koor enthousiast wil laten zingen, moet je ze laten optreden met hun lievelingsmuziek. Dat weten ze bij musicalgezelschap Otis. Dus mochten alle zangers hun lievelingsnummers inbrengen voor het kerstprogramma ‘Joy to the world.’ Het programma met 21 bekende en soms verrassende kerstliederen, van traditional tot poppy, wordt op zaterdag 9 december drie keer opgevoerd in de Lutherse Kerk aan de Hooglandse Kerkgracht 26.

Voorzitter Monique IJsselsteijn vertelt bij Cultuur071: “We houden van grote musicals, maar we willen daarnaast juist ook allemaal kleinere optredens geven, dat is leuk. Zo stonden we op de Titanic in de 3 oktober optocht en doen we mee met een hele reeks Leidse evenementen. Denk aan de korenweekenden, waar we in onze herkenbare Dickens-kleding kerstliedjes zingen. Dat is geen musical maar wel sfeervol en gezellig, en mensen zijn ook dankbaar als we op staat optreden.” Het hoeft dus niet te verrassen dat ze nu, op initiatief van een van de leden, een kerstshow geven. “Een kerstshow, geen kerstconcert, want er zit wel een musical sausje overheen.”

Volgend jaar bestaat Otis 35 jaar en komen ze met een grote productie met zang, dans, theater en instrumentale begeleiding. Het is dan ook een vereniging met een regisseur, die artistiek eindverantwoordelijk is, en daarnaast ook een zangcoach, choreograaf, en repetitor. Ook dit concert heeft naast zang iets theatraals. En er is geen dans maar er is wel instrumentale instrumentale begeleiding en er zingen diverse solisten. Kaartjes zijn te koop via het e-mailadres op de website van Otis. De voorstellingen zijn op 9 december om 13.30 uur, 16.00 uur en 19.30 uur.

Monique IJsselsteijn vertelt bij Cultuur071 over Musicalgezelschap Otis en de kerstshow “Joy to the world” op 9 december 2023.

 

 

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×