Ina en Maxime vertellen bij Cultuur071 over de Familie Kerst Taptoe Show

Familie Kerst Taptoe Show brengt Pieterskerkhof in kerstsferen

De achtste editie van de Familie Kerst Taptoe Show trok zaterdag ondanks de regen weer volle tribunes. Het publiek genoot van de muzikale optredens en het uitgelichte Pieterskerkhof dat daarmee in kerstsfeer werd gebracht.

De middagshow, speciaal voor mensen met een beperking en minder validen, was kleddernat. Maar ’s avonds stopte het na een half uurtje met regenen. Tijdens de avondvoorstelling werd ook stilgestaan bij het overlijden van doedelzakspeler Hans Dubbelaar. Voor hem werd een roos gelegd op het plein.

Muziekkorpsen
In het voorprogramma stond het musical koor Summertime uit Alphen aan den Rijn, gekleed in kostuums uit de tijd van Charles Dickens. Tijdens de show traden bekende muziekkorpsen op uit het hele land, zoals The Dutch Pipes & Drums, The Band of Liberation, het Jachthoornkorps Garde Jagers en de Floraband. Verder deden drie zangeressen uit Engeland, Amerika en de Oekraïne mee en ook een dansgezelschap.

Vier midwinterhoornblazers lieten het publiek kennis maken met bijzondere geluid van hun traditionele houten hoorns. Groot feest voor het publiek, dat behaaglijk op de overdekte tribunes zat.

Op de ochtend voorafgaand aan het evenement vertelden organisatoren Maxime Dubbelaar en Ina Dubbelaar in Cultuur071 op Sleutelstad over dit spektakel.

(Foto’s: Emile van Aelst)

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×