Henri Lenferink is per 1 maart volgend jaar de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van de Hogeschool Leiden. (Foto: Chris de Waard)

Oud-burgemeester Lenferink nieuwe voorzitter Raad van Toezicht Hogeschool Leiden

De Leidse oud-burgemeester Henri Lenferink volgt op 1 maart 2024 Frits Bakker op als voorzitter van de Raad van Toezicht van de Hogeschool Leiden. Bakker heeft er dan het maximum van twee termijnen van vier jaar opzitten. De Raad van Toezicht houdt toezicht op het beleid van het College van Bestuur en op de algemene gang van zaken binnen de hogeschool en staat het College van Bestuur met raad ter zijde.

Hogeschool Leiden verwelkomt met Lenferink een zeer ervaren bestuurder die vergroeid is met Leiden, zo staat in een verklaring van de onderwijsinstelling. “Hij voelt zich verbonden met Leiden, het onderwijs en met onze gemeenschap van studenten en medewerkers. Met zijn kennis en ervaring is hij een goede aanvulling op de samenstelling en expertise van onze Raad van Toezicht.”

“Leiden kenmerkt zich door een sterke kenniseconomie waarvan het Leiden Bio Science Park, ook de habitat van de hogeschool, een icoon is. Kennis is een essentieel kenmerk van Leiden als stad geworden, waarin de hogeschool een steeds grotere rol speelt. Ik kijk ernaar uit om in deze stad samen met de leden van de Raad van Toezicht en het College van Bestuur te werken aan de missie van Hogeschool Leiden”, zegt Lenferink zelf over zijn benoeming.

Ook het College van Bestuur kijkt uit naar de samenwerking. “Met Henri Lenferink heeft onze Raad van Toezicht een opvolger voor Frits Bakker gevonden die bekend is in en met de Leidse regio en daarbuiten, maar ook met de opgaven op het terrein van onderwijs en onderzoek die in onze regio nu en in de toekomst een rol gaan spelen”, zegt voorzitter Angelien Sanderman die Lenferink een echte verbinder noemt die als geen ander weet hoe belangrijk de samenwerking tussen de stad, de onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven is.

Leiden Onderwijs


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×