De school verhuist naar de oude Julianaschool aan de Endegeesterstraatweg. (Beeld: Atelier Tomas Dirrix)

Voorlopig ontwerp nieuwbouw Leo Kannerschool gepresenteerd

De Leo Kannerschool in Oegstgeest krijgt eindelijk het langverwachte nieuwe gebouw. Dat de middelbare school voor speciaal onderwijs een nieuw gebouw zou krijgen, was al enige tijd bekend, maar nu is ook het voorlopig ontwerp gepresenteerd. De school gaat naar de oude Julianaschool aan de Endegeesterstraatweg, waar een deel aangebouwd wordt.

Voor de nieuwbouw blijft het oude gebouw grotendeels overeind, maar andere gebouwen op het terrein gaan tegen de vlakte voor het nieuwe deel van de school. De school gaat plek bieden aan ruim driehonderd leerlingen, die allemaal een vorm van autisme hebben. De nieuwbouw is ontworpen door architect Tomas Dirrix. Het is de bedoeling dat het gebouw een open en groene uitstraling krijgt en goed aansluit bij de oudbouw.

SOEK
Voor de nieuwe school moet het gebouw waar SOEK nu zit wijken. De kringloopwinkel is momenteel gevestigd op het terrein waar de nieuwbouw komt. Het afgelopen jaar was er vanuit de SOEK veel aandacht voor het naderende vertrek, omdat een nieuwe locatie niet direct in zicht leek. Een handtekeningenactie en een tocht naar het gemeentehuis moesten uitkomst bieden. De Oegstgeester Courant meldt dat een nieuwe plek inmiddels alsnog in zicht is. Tot de geplande verhuizing in de zomer van 2024 kan de kringloop in ieder geval nog op dezelfde plek blijven.

De Leo Kannerschool is momenteel gevestigd aan de Hazenboslaan in Oegstgeest. Hier bezet de school twee oude schoolgebouwen die volgens directeur Anika Remerij echt op zijn: “Hoewel de gebouwen veel achterstallig onderhoud vertoonden, hebben we ze wel omarmd. Maar we kijken met heel veel energie naar de toekomst.”

Oegstgeest Onderwijs


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×