(Foto's: LRRC)

Appeltaart na het lopen bij Leiden RoadRunners Club

De Appeltaartloop die de Leiden RoadRunners Club op zaterdag 20 januari samen met Running Totaal Leiden organiseert heeft de naam te danken aan het gezellige samenzijn na afloop van de inspanning.

“Met deze loop willen we laten zien dat lopen en gezelligheid een perfecte combinatie is”, verklaart Rob van Heijster van de LRRC de wat aparte naam voor het loopevenement. Na afloop is er dan ook inderdaad een samenzijn dat opgeluisterd wordt met een heerlijk stuk appeltaart. En omdat we zoveel mogelijk mensen aan het lopen willen krijgen, is er ook een parcours van vijf kilometer uitgezet. Ook daarmee moeten de deelnemers al een stukje appeltaart weg kunnen trainen.

Van Heijster: “We willen het winterse karakter accentueren en zoeken de avondschemering op. De timing is uitgekiend en we zijn net voor het donker terug, dus de hoofdlamp kan in het foedraal blijven. Dat wil overigens niet wil zeggen dat wij niet hier en daar een lampje zullen neerzetten. Met het oog op de invallende duisternis hebben we wel de afstand van vijftien kilometer dit keer laten vervallen.”

Na afloop van de loop zijn alle deelnemers welkom in het clubgebouw aan de Voorschoterweg. Daar wordt dus koffie met appeltaart geserveerd. Deelname kost acht euro inclusief de nazit. Aanvang voor de wandelloop van tien kilometer is 15.30 uur en de hardlopers starten om 16.15 uur voor de vijf kilometer en om 16.00 uur voor de tien kilometer.

Advertentie

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×