Burgemeesters blikken terug en kijken vooruit. (Video: Brigit Disseldorp)

Burgemeesters Wassenaar, Oegstgeest en Zoeterwoude blikken terug en kijken vooruit

De eerste dagen van het nieuwe jaar zijn voor veel mensen een periode van terugblikken en vooruitkijken. Dat geldt ook voor de burgemeesters in onze regio. Burgemeesters Leendert de Lange, Emile Jaensch en Fred van Trigt delen hun hoogtepunten van afgelopen jaar en kijken vooruit naar 2024.

De burgemeester van Wassenaar, Leendert de Lange is trots op de start van het ‘sociaal team’ in zijn gemeente. “We hebben nu een centrale plek waar je terecht kunt met al je vragen over zorg en welzijn. Dat is fijn voor iedereen”, zegt hij. Als tweede hoogtepunt noemt De Lange de bouw van een nieuwe schoolpand voor het Rijnlands Lyceum. “Die eerste paal voor deze internationale school is ook een mijlpaal voor onze gemeente.”

Voor 2024 kijkt De Lange uit naar de opening van de nieuwe sporthal. “En de Rijnlandroute wordt eindelijk in gebruik genomen. Dat scheelt veel sluipverkeer door Wassenaar.”

Oegstgeest
Burgemeester Emile Jaensch erkent dat er in 2023 flink aan de weg getimmerd is. Letterlijk. “Er was veel werk aan de weg. Er stonden veel gele borden, maar is er is ook flink wat opgeleverd”, zegt hij. Hoogtepunt van het jaar was voor Jaensch de viering van de langste dag. “Op 21 juni kon ik met een flinke groep Oegstgeestenaren in het ondergaande zonnetje op Landgoed Oud Poelgeest genieten van de tonen van Mendelssohn, heerlijk!”

Het komende jaar staat de gemeente stil bij het feit dat het alweer 25 jaar geleden is dat het huidige gemeentehuis werd betrokken. “Dit kantoor was voorheen voor geesteszieken, nu zitten wij hier in. Dat wordt gevierd”, vertelt Jaensch. Net als zijn collega in Wassenaar kijkt de burgemeester van Oegstgeest uit naar de ingebruikname van de Rijnlandroute.

Zoeterwoude
De Zoeterwoudse burgemeester Fred van Trigt kijkt vooral terug op een sociaal jaar. “Ons sociaal beleid is heel sterk. Er zijn veel activiteiten georganiseerd die als doel hadden om inwoners een steuntje in de rug te geven. Denk aan ‘de huiskamer’ en het Dansparadijs, waar onze senioren terecht kunnen om elkaar te ontmoeten en even te dansen. Daar ben ik trots op en we blijven er in 2024 zeker mee door gaan. Laat dat maar over aan wethouder sociaal domein Moniek van Sandick.”

Ook in Zoeterwoude wordt een nieuwe school gebouwd. “Als alles volgens plan verloopt hopen we in nog januari de eerste paal de grond in te slaan voor de nieuwe Bernardusschool. Iets dat hard nodig is want het huidige gebouw is echt aan vervanging toe”, zegt Van Trigt. Ook de herontwikkeling van Sportpark Haasbroek zal in 2024 vorm gaan krijgen, belooft de burgemeester.

Oegstgeest Politiek Wassenaar Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×