Christopher Mulder uit Voorschoten is een crowdfundingactie gestart voor zijn reis naar Schotland. (Foto: PR)

Voorschotenaar Christopher Mulder gaat op zoek naar 'Nessie'

Hij is pas 18, maar zit al in zijn tweede jaar van The Dutch Filmers Academy in Amsterdam. Voor een schoolopdracht gaat Voorschotenaar Christopher Mulder, samen met drie studiegenoten, naar Schotland om een documentaire te maken over het monster van Loch Ness. Maar dat kost nogal wat en studenten zijn niet rijk. Christopher is daarom een crowdfundingsactie gestart, waarbij hij al bijna op de helft van het gewenste bedrag zit. Maar er is haast, want de groep vertrekt al op 15 januari.

Al van jongs af aan was de oud-leerling van De Regenboog gefascineerd door films. “Samen met mijn broer maakte ik zelf korte films, keken we talloze films en waren hierbij voornamelijk gericht op de bonusopnames achter de schermen. Want daar gebeurde het! Mijn broer koos een paar jaar geleden voor de Dutch Filmers Academy, een HBO-opleiding. Toen ik hoorde wat hij daar leerde, kon ik niet wachten om ook naar Amsterdam te gaan. Mijn idolen? Spielberg natuurlijk, maar ook regisseur Chris Nolan, alhoewel mijn passie toch meer uitgaat naar het vak van producent.”

En dat is precies zijn taak bij de film over het monster. “Als producent moet je zorgen dat alles voor de opnames geregeld is. En ik heb veel op de planning staan. Onder andere een interview met dé Nessiekenner bij uitstek Adrian Shine. Ook krijgen we toegang tot archiefbeelden en gaan we mee op een cruise over het meer. Dat regelen vind ik ontzettend leuk.”

Toeristen
En wat als ze Nessie vinden? “Nou daar gaat onze documentaire eigenlijk niet over. Schotse wetenschappers doen al officieel onderzoek naar het bestaan van het monster. Ook mogen we een deel meemaken van zo’n onderzoek en samen met een expert zelf opzoek gaan naar het monster. Maar moet je het eigenlijk wel willen weten of is het beter om de mythe in stand te houden? Jaarlijks komen miljoenen toeristen naar Inverness en het loch. Economisch natuurlijk razend interessant. Stel dat uit het onderzoek komt dat het monster nooit heeft bestaan, blijven al die toeristen dan weg? Die vraag gaan we ze natuurlijk ook stellen en daar gaat onze film voornamelijk over.”

De film gaat zo’n 35 minuten duren. “Dat is natuurlijk veel te lang voor een schoolproject, dus korten we het voor de opdracht in tot 15 minuten. De volledige film wordt op termijn vertoont aan alle sponsoren, donateurs en deelnemers aan de crowdfundingactie”, zegt Christopher. “Dat zal ergens voor de zomer zijn, want monteren duurt zeker wel een paar maanden, maar dan komt er ook een speciale première.”

Wie Christopher wil steunen kan de crowdfunding via deze link bereiken, of scan onderstaande QR-code.

Onderwijs Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×