De drijvende ijsbaan (Foto: Chris de Waard)

Volgende editie Drijvende IJsbaan Nieuwe Rijn nog geen gelopen race

Met de vakantie achter de rug, is er afgelopen weekend ook een eind gekomen aan de drijvende ijsbaan op de Nieuwe Rijn. Een maand lang kon iedereen genieten van schaatsplezier in de Leidse binnenstad. Dankzij hulp van heel veel vrijwilligers was het ook dit jaar weer een flink succes.

Hoewel het weer niet erg meewerkte, is organisator Jeroen Weijermars van Stichting Sport in Beeld toch tevreden over afgelopen editie. “Het moest in het begin gaan vriezen, maar toen was het heel warm. Nu we aan het afbouwen zijn zou het warm moeten zijn, maar is het aan het vriezen”. Desalniettemin kon alles wat we georganiseerd hadden ook doorgegaan.

Tent
Afgelopen zomer zijn de chalets en rubbermatten bij een grote brand in de opslagplek in Ter Aar gesneuveld. Voor dit jaar hebben twee vrijwilligers van het bouwteam zich gebogen over een nieuwe constructie van de ijsbaan. De nieuwe tent blijkt een stuk efficiënter dan de vorige. Het opzetten en afbreken gaat nu in een paar uur in plaats van in anderhalve dag.

Kosten
Hoewel de drijvende ijsbaan goed bezocht werd, is het nog niet vanzelfsprekend dat de baan in december weer terugkomt. “Vooropgesteld”, zegt Weijermars. “We zijn heel blij met de gemeente Leiden, want ze doen hun stinkende best om dit tot een succes te maken. Maar we werken al tien jaar met vaste budgetten en er komen steeds meer nieuwe voorwaarden bij, dus dat kan een nog een uitdaging worden. We moeten nog heel veel geld bij elkaar schrapen voordat het voor elkaar is.”

WAKZ
Tijdens het evenement werd ook geld ingezameld voor het Willem Alexander Kinderziekenhuis van het LUMC. Onder andere een deel van de opbrengst van de reclameborgen en de opbrengst van de statiegeldbekers gaat naar het goede doel. Welk bedrag het WAKZ tegemoet kan zien is nog even geheim. Het wordt later deze maand bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst met alle vrijwilligers.

Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×