Keer op keer is DIOK gevaarlijk bij de achterlijn van Delft. De Leidse ploeg wint met 60-5. (Foto's: Ingrid Deelstra)

Eindelijk weer eens dubbelslag voor DIOK in eigen huis

De DIOK-vrouwen walsten zondagmiddag op eigen veld over de Delftse rugbyvereniging heen. Slechts een keer konden de bezoekers de achterlijn vinden, terwijl DIOK keer op keer wist te scoren. Eindstand was 65-5. En zo behield het team zijn ongeslagen status. Een dag eerder wonnen de mannen ook.

De vrouwen van DIOK geven elke week hun kandidatuur voor de landstitel meer gewicht. De ploeg koestert de ongeslagen status. Maar beseft ook dat de buit nog niet binnen is. Zowel coach, als trainer als speelsters onderling hameren direct na de wedstrijd tegen elkaar op volhouden, geconcentreerd blijven en doorzetten. Dat laatste zit natuurlijk in het DNA van de club.

Het scorebord doet het niet op het eerste veld van DIOK, waar de vrouwen zondagmiddag Delft ontvangen. Maar de vraag is of het bord de score had kunnen bijhouden. Elke aanval van de Leidse vrouwen leidde zo ongeveer tot punten. Een enkele keer werd de conversie gemist, het schot op doel waarmee twee extra punten kunnen worden toegevoegd aan de try die vijf punten waard is.

Oranje
Komend weekend geen competitie. Het Nederlands vrouwenteam speelt tegen Zweden. Zo’n zeven speelsters van DIOK zullen in Amsterdam met Oranje meestrijden in een reeks die uiteindelijk kwalificatie voor het WK moeten opleveren. Mariet Luijken is een van de kanshebbers. “Ik heb al drie keer voor Nederland gespeeld, het is altijd heel bijzonder. En het zou heel mooi zijn als we ons kunnen kwalificeren voor het WK, dat is in geen twintig jaar gebeurd.” Maandag 29 januari wordt de definitieve selectie bekendgemaakt.

Trophy Poule
Op zaterdag waren de mannen van DIOK ook succesvol. De eerste helft ging het nog niet zo gemakkelijk tegen de Rotterdamse Studentenrugbyclub, maar na de rust kwam de Leidse ploeg los. Daar was de eindstand uiteindelijk 43-12. Een week eerder won DIOK ook de eerste wedstrijd in de tweede fase met 19-39 uit tegen The Dukes. Net als vorig seizoen is DIOK heren I veroordeeld tot de Trophy poule en doet dus niet mee om het landskampioenschap.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×