Links: Robert Lagarde (USC), Rechts: Renate Roskam (Initiatiefnemer)

USC Leiden lanceert hardloopgroep voor studenten

Sinds 16 januari dit jaar heeft het Universitair Sportcentrum Leiden (USC) een hardloopgroep voor studenten. Het initiatief is gestart door student Renate Roskam en samenwerking met Robert Lagarde die bij de Universiteit Leiden werkt.

De groep is bedoeld als een platform voor studenten die al hardlopen, of voor diegene die dat in groepsverband weer willen oppakken. Tot nu toe zijn er 48 deelnemers, waaronder ook internationale studenten.

Renate Roskam vertelt over haar initiatief.

Initiatief
Tijdens de zomer was Renate zelf fanatiek bezig met hardlopen. Vanwege het slechte weer, de donkere dagen en het onprettige gevoel bij alleen lopen, stopte ze er weer mee. Daarom ging ze op zoek gegaan naar opties en mensen vinden om samen te lopen lag het meest voor de hand. Samen met het USC Leiden werd een groepsapp gemaakt, waarin de studenten voortaan hun loopjes afspreken.

Doel
Doel van het project is niet alleen om met elkaar te gaan hardlopen, maar ook om looproutes en vooruitgang te delen. “Zo motiveren we elkaar ook om het consistent te blijven doen.”  Binnenkort gaan de studenten voor het eerst samen een route lopen.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×