Moran Lindhout en Loeki Ouwerkerk van ZVL-1886 over waterpolo. (Foto: Gerry van Bakel)

Waterpolovrouwen ZVL-1886 over competitie en Oranje

Het Europees Kampioenschap waterpolo in eigen land is nog maar net achter de kiezen of de vrouwen van Oranje kunnen zich opmaken voor het WK in Doha waar ze hun wereldtitel van vorige zomer verdedigen. Voor de Leidse waterpolovrouwen is het genieten. “Het zij allemaal meiden die ook in onze competitie hebben gespeeld”, zegt Moran Lindhout van ZVL-1886 dames 1.

Afgelopen weekend speelde het ZVL-1886 waterpoloteam dames 1 thuis in de Winter Trophy. Ze moesten de overwinning aan Polar Bears uit Ede laten, maar Lindhout kijkt er positief op terug. “We hebben best goed gespeeld. Ondanks dat we hebben verloren, stonden we zeker ons mannetje. We doen niet voor hen onder en zijn zeker niet het bad uitgespeeld.”

Sport071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Moran Lindhout en Loeki Ouwerkerk van ZVL-1886 over waterpolo.

Een dag later volgde een wedstrijd tegen een beloftenteam van de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB). Lindhout: “Zij bereiden zich voor op hun WK deze zomer en spelen daarom tegen de eredivisieclubs. Het was een hele fysieke wedstrijd en dat geeft ons ook veel leermomenten. We zijn een jong team en hebben een paar veranderingen gehad, maar nu hebben we Jacob Spijker als interim-coach.” De vorige zomer bij het team begonnen coach Jacco Vooijs, stapte al snel weer op, waarop Spijker terugkeerde aan de badrand.

Invallen
Loeki Ouwerkerk is pas 15 jaar en mag af en toe invallen in het eerste team van ZVL-1886. “Het is een enorm niveauverschil, maar ik leer er wel heel veel van. Aan scoren kom ik minder toe, maar in mijn eigen team lukt dat wel.”  Ouwerkerk hoopt komende zomer ook een WK te spelen in het team onder 16 jaar. “Nederland heeft zich al geplaatst, maar ik moet natuurlijk nog afwachten of ik bij de selectie zit.”

Lindhout is een midvoor. “Ik zou mezelf niet de topscoorder van het team noemen, maar het is wel een plek met veel duwen en trekken en dat vind ik ook wel leuk. Ook is het mijn taak om een fout uit te lokken bij de tegenstander en zo een ‘man-meer situatie’ te creëren. Dan kun je vaak makkelijker scoren.”

Ouwerkerk en Lindhout kijken uit naar het WK en de Olympische Spelen en hoe ver de vrouwen kunnen komen. En wie het eens zelf wil uitproberen is welkom bij ZVL-1886. Op zondag 4 februari spelen de Nederlandse waterpolovrouwen hun eerste wedstrijd in het WK. Het commentaar is van ZVL-1886-clubicoon Iefke van Belkum.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×