GSV De Sleutels organiseert landelijke showdown-toernooi in Leiden. (Foto: Emile van Aelst)

GSV De Sleutels organiseert landelijk showdown-toernooi in Leiden

GSV De Sleutels organiseerde zaterdag een landelijk showdown-toernooi in Leiden. Aan het toernooi deden vierentwintig deelnemers uit Nederland en België mee. De sport is een vorm van tafeltennis voor mensen met een visuele beperking. 

De finale in klasse A werd gespeeld door regerend Nederlands kampioen Twan Kruis en Jeroen Tulp, speler van GSV De Sleutels. Tulp won de eerste set, maar Kruis trok de tweede set naar zich toe, al waren de verschillen klein. Zodoende moest een derde set de
beslissing brengen. Door zijn solide verdediging en zijn geduldig variëren in het aanvalsspel trok Kruis uiteindelijk de overwinning naar zich toe. Ter ere van het 65-jarig bestaan van de vereniging verzorgde wethouder Fleur Spijker de prijsuitreiking.

Skibril
Showdown wordt gespeeld op een tafel, verdeeld in twee velden door een scherm, met een doel aan beide uiteindes. Met houten plankjes moeten de deelnemers de bal, met hierin een belletje in het andere doel krijgen. Daarbij hebben de deelnemers een afgeplakte skibril op, waardoor het spel zich focust op het gebruik van gehoor. GSV De Sleutels biedt in Leiden aangepaste sporten aan voor mensen met een lichamelijke beperking of chronische aandoening. De vereniging biedt niet alleen showdown aan maar, ook andere sporten, zoals boccia en schieten.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×