Op de foto met de echte RB18 van Max Verstappen. 13-jarige Vilan geniet. Foto's: Voorschotense Krant

Op de foto met de echte RB18 van Max Verstappen in Voorschoten

Zo vaak gebeurt het niet dat een formule 1 auto van dichtbij te bekijken is. Het publiek stroomde deze zaterdag dan ook toe naar de RB18 bij de Valk Versmarkt aan de Veurseweg in Voorschoten. Twee dagen is de auto van Max Verstappen te zien waarmee hij zijn tweede kampioenschap in 2022 binnenhaalde. Maar is het wel de echte?

“Jazeker”, zegt Mike Armitage, bedrijfsleider bij de Versmarkt. “We hebben het nog extra gecheckt bij Red Bull. Alleen de motor zit er niet meer in maar verder is het echt de auto van Max.” Het weekend is georganiseerd vanuit de samenwerking die Van der Valk met Red Bull heeft. “Tijdens de onderhandelingen kwamen ze met dit voorstel voor het weekend en dat sprak ons enorm aan.”

Even het stoeltje van Verstappen uitproberen of een aai over de achtervleugel zit er helaas niet in. De auto is omgeven met een lint en er is beveiliging. Foto’s maken mag wel en dat gebeurt dan ook volop.

Marjolein Altena nam een kijkje bij het Formule1-weekend en maakte de bovenstaande reportage.

“Dat zijn nou eenmaal de afspraken met Red Bull en de voorwaarden van de verzekeringsmaatschappij”, vervolgt Armitage. “Maar er zijn wel leuke winacties en een fotowedstrijd. En de RB19, volgens Max de beste auto? “Nou, wie weet, volgend jaar.”

Dat het de RB18 en niet de 19 is weet 13-jarige Valin, superfan van Max wel. “Ik kijk alle races, zelfs ’s nachts en anders kijk ik het terug.” Waar zit het verschil dan in? “De achter- en de voorvleugel van de 19 zijn veel ronder en ook de vloer is anders maar dat kan je nu niet zien.” En wat denkt hij van de kansen van Verstappen in 2024? “Hij wordt natuurlijk weer kampioen, Max is de beste!”

Even verderop probeert een ouderpaar hun twee kindjes stil te laten zitten voor een foto bij de raceauto. Jong geleerd, is oud gedaan? “Jazeker, de oudste weet al precies wie Max is en we zijn zelfs al naar Zandvoort geweest”, vertelt de vader. Hij is nog wat voorzichtig in zijn voorspellingen voor 2024. “Eerst maar eens de testdagen in Bahrein afwachten maar hij heeft zeker een goede kans.” Zijn vrouw vindt de sport ook leuk maar “naar Zandvoort ga ik alleen om de sfeer, die is zo geweldig!”

Drie mannen zijn vanuit Amsterdam naar de Veurseweg gekomen om een glimp op te vangen van de bolide. Ze zijn fan van de sport en van Verstappen. “De RB 18 komt 2018, een oudje dus”, weten ze maar genieten wel van de bolide. Ook zij zijn eensgezind: “Max wordt weer kampioen, hij gaat echt geen cadeautjes geven!”

Zondag 11 februari is de auto nog te bekijken van 12.00 tot 17.00 uur.

Sport Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×