Evelien Hengstman levert met twee winstpartijen een grote bijdrage aan de zege van Scylla op Den Helder. (Foto: Scylla)

Scylla verrast met zege op koploper Dozy Den Helder

De tafeltennisvrouwen uit de kop van Noord-Holland traden niet in hun sterkste opstelling aan in Leiden tegen Scylla. Maar dat neemt niets van de glans van de winst van de Leidse formatie. Zij wezen met 4-3 Dozy Den Helder terug, dat ook na deze nederlaag de ranglijst nog aanvoert.

Meervoudig Nederlands kampioene Shuohan Men ontbrak bij Den Helder en topspeelster Ana Gogorita kwam alleen in actie in het dubbelspel. Dat met 3-0 door de Noord-Hollanders werd gewonnen. Maar in de enkelspellen wist Scylla vier partijen naar zich toe te trekken. Evelien Hengstman won allebei haar wedstrijden en Esmee van Marwijk en Fang Ning Chen Chen wisten allebei een van hun wedstrijden te winnen.

Play-offs
Omdat ook Westa wist te winnen van een andere titelfavoriet VTV uit Nieuwegein, is de strijd om de plaatsing voor de play-offs nog niet beslist. Westa dat vorige week door Scylla werd verslagen staat op de vierde plaats. Dozy Den Helder gaat fier aan kop in de Eredivisie met vier punten voorsprong op zowel Scylla, SKF als VTV. Debutant Hilversum sluit de rij met vijf punten achterstand.

Zaterdag 2 maart gaat Scylla op bezoek in Hilversum. Om een goede stap te zetten richting directe plaatsing voor de play-offs moet er in Hilversum gewonnen worden. Het belooft een pittige tweestrijd te worden.

 

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×