Bram mocht met wethouder Schokker het nieuwe plein van de Gevers Deynootschool openen. (Video: Brigit Disseldorp)

Nieuwe schoolpleinen voor Gevers Deynoot in Voorschoten

Vanwege het slechte weer werd de opening twee geleden uitgesteld, maar woensdagmiddag was het dan zover: het nieuwe schoolplein van de Gevers Deynootschool in Voorschoten werd officieel geopend door wethouder Hubert Schokker en leerling Bram. Het schoolplein is er niet alleen voor de leerlingen van de school maar voor heel Voorschoten. “Iedereen is welkom”, zei directeur Arnaud Ouwehand. “Maar ruim wel je rotzooi op.”

Het werd een groot feest met muziek, confetti en poffertjes voor iedereen. De Gevers beschikt over twee schoolpleinen. Eentje achter het twintig jaar oude gebouw en de ander voor het pand en dat is van de school en de gemeente.

“De pleinen waren na twintig jaar wel over datum en hard toe aan een opknapbeurt”, lacht Ouwehand. “Samen met de kinderen hebben we het ontwerp gemaakt. De een wilde een voetbalveldje, de ander basketballen, kinderen wilden klimmen en sommigen gewoon een lekker plekje om rustig te chillen. Samen met de gemeente is het plan gemaakt en uitgevoerd. De nieuwe toestellen zijn gemaakt van A-kwaliteit hout, het meest duurzame hout, dat gaat heel lang mee.”

Afvalbakken
“Het is prachtig geworden”, vindt wethouder Schokker die het graag ook zo houdt. “De buurt is echt een speeltuin rijker geworden. Het is ook een plek waar de jeugd ’s avonds graag komt. Dat is prima maar zorg er wel voor dat je geen troep achterlaat. Er staan hier afvalbakken, gooi het dus gewoon weg zodat de leerlingen de volgende dag geen lege blikjes, peuken of papier hoeven op te ruimen. Houd het gewoon netjes”, vindt de wethouder die ook nog een portie poffertjes meeprikte.

Het achterplein is van de school zelf. Naast nieuwe toestellen van hout zijn er ook een moestuintje en een kruidentuin met een paar bomen. De Gevers Deynootschool kan er voorlopig weer jaren tegenaan.

Onderwijs Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×