Leidenaar aangehouden na gewapende overval in woning

De politie heeft in Leiden een 25-jarige man aangehouden in verband met een gewapende en gewelddadige overval op een woning in de Czaar Peterstraat in Amsterdam. Het slachtoffer raakte bij de overval gewond en is in het ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen.

De woningoverval vond maandagmiddag plaats in het centrum van Amsterdam. Het slachtoffer had online een afspraak gemaakt om iets te verkopen. Rond 15.00 uur stond de zogenaamde koper bij het slachtoffer op de stoep. Het gedrag van de koper wekte al snel argwaan. Terecht, zo bleek, want al snel haalde de koper een vuurwapen tevoorschijn en bedreigde het slachtoffer daarmee. Ook mishandelde hij het slachtoffer. Daarna sloeg de dader met buit op de vlucht.

De gealarmeerde hulpdiensten gingen direct naar de Czaar Peterstraat en zochten de omgeving tevergeefs af naar de verdachte. Nog diezelfde maandagavond wist de recherche de verdachte echter alsnog op te sporen en in Leiden aan te houden. Bij hem werd ook het gestolen goed aangetroffen. De 25-jarige man uit Leiden zit momenteel vast voor verhoor.

112 Sleutelstad Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×