Burgemeester Emile Jaensch van Oegstgeest. (Foto: Sleutelstad)

Gesprek met burgemeester van Oegstgeest over spreidingswet, genaturaliseerde inwoners en Rhijngeest

Deze week spreekt Chris de Waard met burgemeester Emile Jaensch van Oegstgeest over een kwart eeuw gemeentehuis in Rhijngeest. Dat gaat binnenkort gevierd worden met iedereen die bij het pand betrokken is of was. Het maandelijkse gesprek met de Leidse burgemeester wordt vanaf nu uitgebreid met de vijf andere burgemeesters uit de omgeving van Leiden: Oegstgeest, Leiderdorp, Voorschoten, Zoeterwoude en Wassenaar.

Ook vertelt de burgemeester over de opvang van vluchtelingen in het dorp en de gevolgen van de spreidingswet voor het aantal opvangplekken dat beschikbaar moet komen en blijven. Tenslotte vertelt Jaensch over de naturalisatiebijeenkomsten die periodiek worden gehouden. Nieuwe Nederlanders die vaak al in Oegstgeest woonden, maar nu ook de Nederlandse nationaliteit hebben gekregen.

Het Gesprek met de Burgemeester wordt voortaan wekelijks opgenomen met een van de zes burgemeesters uit onze regio en vervolgens verschillende keren uitgezonden op tv.

Wie suggesties heeft voor een thema of een vraag wil stellen aan een van de burgemeesters kan een e-mail sturen aan de redactie van Sleutelstad: redactie@sleutelstad.nl.

Oegstgeest Politiek Gesprek met de burgemeester


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×