Zo’n 300 kinderen startten in de ochtend de GeZZinsloop van 1,25 km. (Video: Brigit Disseldorp)

Ruim 1000 deelnemers bij Voorschotenloop

De allereerste voorjaarsloop in het hardloopcircuit is altijd de Voorschotenloop. Maar waar het andere jaren meestal mooi weer is, staat er tijdens de 27e editie zondag een harde wind, komt de temperatuur amper in de dubbele cijfers en deelt de regen wat plaagstootjes uit. “Toch is de opkomst goed”, zegt Astrid Waaijer van de organisatie.

De Voorschotenloop maakt onderdeel uit van het Zorg en Zekerheid Circuit maar is daarnaast voor iedereen toegankelijk. Zo’n 300 kinderen startten in de ochtend de GeZZinsloop van 1,25 km, weggeschoten door wethouder Schokker. Al na een paar minuten kwamen de eerste lopers weer terug. Een prestatie met deze weersomstandigheden maar gelukkig waren er na afloop poffertjes, om even op te warmen, en kon iedereen een foto laten maken als herinnering. Tenslotte werden de lopers onthaald op een optreden van Dweilorkest Redelijk Onverantwoord.

Een kleine 1000 volwassenen schreven zich in voor de 5 of 10 kilometer en de 10 Engelse Mijlel. “We hebben weer een mooi parcours”, zegt Waaijer. “Vooral de tien Engelse Mijlen, die gaat van de start hier op het sportpark Adegeest, via het buitengebied en Park Rosenburgh naar Kasteel Duivenvoorde en dwars door het dorp weer terug.”

GeZZinsloop
De GeZZinsloop vormde de traditionele aftrap van het loopfestijn. Maar liefst 240 kinderen uit Voorschoten en de regio deden mee, de jongsten vaak samen met hun pappa en/of mamma. Zij kregen na de finish een portie poffertjes, een kortingsbon voor Zwembad Het Wedde en natuurlijk een medaille.

Isabelle van Alderwegen (eveneens van Voorschoten’97) was de winnares bij de meisjes van 6 tot en met 9 jaar. Vera Lammers won in de categorie 10 tot en met 12 jaar. Bij de jongens stonden er alleen voornamen op het deelnameformulier. Milan won in de categorie 6 tot en met 9 jaar en Jiri bij de oudste jongens.

Overzicht kampioenen van Voorschoten:
Mannen 5 kilometer: Jorn Gerrits
Vrouwen 5 kilometer: Martine Hendriksen
Mannen 10 kilometer: Allard Lambers
Vrouwen 10 kilometer: Dorinda Bolte
Mannen 10 Engelse mijl: Dennis Rog
Vrouwen 10 Engelse mijl: Irene Kuin

Sport Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×