Nick Hortensius te gast bij De Avond met Robbert. (Foto: Robbert Beurse)

Leids Film Festival op zoek naar jong talent voor filmfestival

Het Leiden International Film Festival (LIFF) en het Scholieren Filmfestival (SFF) slaan de handen in elkaar om samen met jongeren het DIY Filmfestival te organiseren. Jongeren tussen de 16 en 20 jaar kunnen zich tot 2 april aanmelden om deel te nemen aan het project. Het filmfestival wordt in juni gehouden in verschillende wijken van Leiden.

Nick Hortensius bedacht tien jaar geleden het filmfestival voor scholieren, waar leerlingen worden uitgedaagd om onder begeleiding een filmfestival te organiseren. In het verlengde daarvan wil hij nu samen met jongeren hetzelfde doen, maar dan in verschillende wijken in Leiden. “Er zijn diverse talenten nodig om zo’n evenement te organiseren en er komt veel bij kijken, zoals het uitkiezen van films en het vinden van een geschikte locatie”, vertelt Hortensius in De Avond met Robbert.

Nick Hortensius in gesprek met Janna Verwer.

Het traject duurt acht weken waarin jongeren door verschillende mensen worden begeleid. “In het begin worden de jongeren vooral begeleid in het thema bepalen van het festival, want ieder evenement heeft zijn eigen identiteit”, zegt Hortensius. Later in het traject wordt er meer aandacht besteed aan de organisatie van het evenement, zoals het regelen van de locatie.

Naast dat het goed op je CV staat zitten er ook andere voordelen aan.”Voor mensen die interesse hebben in films of het organiseren van evenementen kan dit zeker een een opstapje zijn voor een carrière in deze sector”, vult Hortensius aan.

Aanmelden kan tot dinsdag 2 april via de website van het LIFF.

 

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×