Nobel Sessions in Leiden. (Foto's: Sleutelstad)

Nobel Sessions: een succesvolle jamsessie in Leiden

Afgelopen woensdagavond werd alweer de vierde editie van de Nobel Sessions gehouden. Een maandelijkse jamsessie in de foyer van poppodium de Nobel onder leiding van Lucas Meijers, waarbij pop, jazz en funk wordt gespeeld, maar ook spoken word een podium krijgt.

Tijdens deze editie doen onder andere zangeres Miss Noeka, drummer Sven Rozier en saxofonist Ruud de Vries mee. Zangeres Diana vertolkt ‘Glory Box’ van Portishead en ‘The house of the rising sun’ van The Animals. Na afloop is zij enthousiast: “Ik zing al wat langer, maar dit jammen is voor mij vrij nieuw. Ik krijg hier onwijs veel adrenaline van.”

Er hangt een gezellige sfeer als we binnenkomen. Sommige bezoekers zitten aan de tafeltjes en anderen staan aan de bar. Organisator en gitarist Lucas Meijers is samen met de muzikanten bezig met de voorbereiding. Bij begroeting vertelt hij ons: “Het is een allround jamsessie, dus het is niet stijl gerelateerd. Je moet van tevoren bij mij aanmelden, dan weet ik dat je wilt meedoen. Je moet wel akkoorden kunnen spelen en muziek kunnen maken, anders wordt het moeilijk om mee te komen.  De focus zit vooral in de pop/jazz en cross over. Dat kan met zang zijn of instrumentaal met improvisatie en solo’s.”

In de pauzes wordt de muziek verzorgd door DJ Fons Delemarre. Terwijl de muzikanten aan de bar bijpraten, vertelt gitarist Ferdi: “Ik vind het superleuk en kom eigenlijk de kunst afkijken van die gasten hier die het conservatorium hebben gedaan. Daar pik ik dan wat dingen van mee.” Ook basgitarist Pieter is enthousiast: “Het is altijd leuk om samen te spelen met mensen waar je normaal niet mee speelt en nieuwe mensen ontmoeten waarvan je niet wist dat ze muziek maakten.”

De Nobel Sessions vinden iedere laatste woensdag van de maand plaats in de foyer van de Nobel. De aanvang is steeds om 20.00 uur en het is gratis toegankelijk.

  • Organisator en gitarist Lucas Meijer
    Organisator en gitarist Lucas Meijer
  • Saxofonist: Ruud de Vries
    Saxofonist: Ruud de Vries
  • Saxofonist: Ruud de Vries
    Saxofonist: Ruud de Vries
  • Bassist Pieter, gitarist Ferdi en de drummer
    Bassist Pieter, gitarist Ferdi en de drummer
  • DJ Fons Delemarre
    DJ Fons Delemarre
  • Zangeres Diana
    Zangeres Diana
  • Jamsessie in de Nobel
    Jamsessie in de Nobel
  • Zangeres Miss Noeka
    Zangeres Miss Noeka
  • Volgende jamsessie: 29 mei
    Volgende jamsessie: 29 mei

 

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×