De wethouder en de kinderen trapten letterlijk het seizoen af. (Video: Brigit Disseldorp)

Wethouder Jermoumi trapt schooltuinseizoen af bij schooltuin de Distelvlinder

Groep 6 van basisschool de Singel in Leiden heeft woensdagochtend samen met wethouder Abdelhaq Jermoumi, het schooltuinseizoen afgetrapt. Letterlijk, want de wethouder mocht samen met de kinderen de paadjes trappen van schooltuin de Distelvlinder in Leiden-Noord. Na het trappen kregen de kinderen hun tuintje aangewezen waar zij het aankomende half jaar voor gaan zorgen.

Tijdens het schooltuinseizoen gaan de kinderen met heel veel gewassen aan de slag. Zo beginnen ze eerst met lente-ui, viooltje en tuinkers. Zodra deze worden geoogst kunnen de kinderen ze zelf op een toastje proeven. Daarna gaan ze aan de slag met andere gewassen zoals sla, mais en verschillende soorten bloemen. Het meest enthousiast worden de vrijwilligers van het planten van de courgette. “Die worden reuzegroot en dat vinden de kinderen heel leuk, maar dan zijn ze iets minder lekker om te eten”, vertelt Hetty Laterveer-van Kesteren van de Distelvlinder.

De oogst van de schooltuintjes wordt door de kinderen zelf meegenomen, of gaat naar de voedselbank. Het is een leuk en lekker proces, maar natuurlijk ook leerzaam. Op deze manier ervaren de kinderen hoe het is om met de grond te werken, en leren zij waar het voedsel uit de supermarkt vandaan komt.

Duurzaamheid Leiden Onderwijs


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×