Gitaarspelen in het Singelpark. (Foto: Pixabay)

Deze zomer weer samen jammen in het Singelpark

Op verschillende plekken in het Singelpark wordt deze zomer weer muziek gemaakt. Erik Nieuwenhuizen en Leen Ooms organiseren op iedere derde zondag van de maand een ‘SingelSessie’ waar artiesten bijeenkomen om te ‘jammen’. Om de overlast voor de buurt te beperken is het telkens op een andere plek in het park.

In het programma Sleutelstad Cultuur vertellen de organisatoren over de sessies waarbij iedereen welkom is. “Of je nou al jaren muzikant bent, of dat het nog nieuw voor je is. Of je gitaar speelt, wil zingen of met de blokfluit komt”, zegt Nieuwenhuizen.

Er worden eenvoudige liedjes met simpele akkoorden gespeeld. “Het gaat om het samen muziek maken, hierdoor ontstaat saamhorigheid”, vult Ooms aan.

De sessies vinden plaats op de derde zondag van de maand van 14.00 tot 17.00 uur. Op 21 april is de eerste in het Ankerpark, op 19 mei bij het Wereldmuseum , op 16 juni in het Blekerpark en op 21 juli in het Rembrandtpark bij de voormalige Kweekschool voor Zeevaart. Op 18 augustus wordt er gejamd bij molen De Put en op 15 september is de laatste sessie weer bij het Wereldmuseum.


Erik Nieuwenhuizen en Leen Ooms vertellen over SingelSessies.

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×