(Foto: gemeente Leiden)

Van een Lei'en dakje: wie ontwerpt het mooiste groene dak?

Bewoners en bedrijven met een goed idee om een Leids dak te vergroenen, kunnen 4000 euro winnen met hun ontwerp. De gemeente Leiden en Antea Groep hebben daarvoor de groene daken ontwerpwedstrijd ‘Van een Lei’en dakje’ georganiseerd. Een ontwerp insturen kan tot en met vrijdag 17 mei.

Met meer groene daken wil de gemeente Leiden de stad leefbaar houden en voorbereiden op het klimaat van de toekomst. Een groen dak ziet er niet alleen mooi uit, maar draagt ook bij aan het opvangen van water, geeft verkoeling bij hitte, heeft een isolerende werking en is gunstig voor de biodiversiteit.

Inspiratie
Op maandag 8 april is er van 16.45 uur tot 18.30 uur een inspiratiebijeenkomst in het Leidse stadhuis. Meer informatie en aanmelden voor de wedstrijd kan kan via de website van Antea Group. Vrijdag 17 mei is de uiterste inleverdatum voor ontwerpen. De inzendingen worden daarna beoordeeld door een vakjury, per categorie worden drie finalisten samengesteld. Het publiek kan in de week vóór de finaledag stemmen op het favoriete ontwerp. De finaledag is op maandag 3 juni.

De gemeente Leiden stimuleert de aanleg van groene daken met de subsidie Groene daken. Meer informatie over deze subsidie of een aanvraag doen kan op de website van de gemeente Leiden.

Duurzaamheid Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×