Helikopter crasht op dak LUMC tijdens oefening

Brandweer Leiden-Noord en het LUMC hebben dinsdag een grote oefening gehouden. Deze begon met een helikoptercrash, waarbij brand ontstond op het helideck. Twee inzittenden kwamen hierbij bekneld te zitten. 

De beveiliging kwam als eerste in actie, door een schuimdeken op het dak aan te brengen. Vervolgens konden zij het eerste slachtoffer bevrijden. De BHV is direct gestart met het reanimeren van deze persoon, in afwachting van het reanimatieteam. Ondertussen arriveerde de brandweer om het vuur te blussen.

Het tweede slachtoffer werd door de brandweer bevrijd, met de hulp van speciaal gereedschap en werd over gedragen aan de BHV. Dit slachtoffer is vervolgens overgebracht naar de Spoedeisende hulp.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×