In de woning bleek uiteindelijk geen brand te zijn, hoewel de brandmelder dus wel afging. (Foto: Regio15)

Rookmelder slaat loos alarm

De brandweer is in de nacht van maandag op dinsdag uitgerukt voor een rookmelder die afging in een woning in De Bleek in Leiden.

Net voordat de deur opengebroken werd melden de buren dat de bewoner in het buitenland was. Om de deur niet te hoeven forceren keek de brandweer eerst aan de achterkant, maar daar was ook alles op slot. Een klein raampje bracht uitkomst, een brandweerman kon zo naar binnen klimmen.

In de woning bleek uiteindelijk geen brand te zijn, hoewel de brandmelder dus wel afging. Waarom deze afging terwijl er geen rook was is niet bekend. De brandweerman kon via de voordeur de woning verlaten. De rookmelder is door de brandweer onklaar gemaakt.

112 Sleutelstad Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×