(Foto/Video: Anita Janssen)

Europapa op het carillon: 'Het is wel even doormeppen'

Bezoekers van de Leidse markt konden woensdagmiddag vanuit de toren van het stadhuis de Nederlandse inzending van het Eurovisiesongfestival door het centrum horen schallen. Stadsbeiaardier Levina Pors speelde het nummer Europapa van Joost Klein op het carillon. “Qua noten valt het wel mee, maar het is wel even doormeppen.”

Elke woensdag beklimt Levina Pors zo’n honderd traptreden om vervolgens de mensen in de stad te vermaken met liedjes op het carillon. “Ik denk altijd maar: je bespaart toch maar mooi op de sportschool”, zegt ze lachend over deze wekelijkse klim. “Tenzij je sport natuurlijk heel leuk vindt. Maar ik vind deze sport veel leuker.”

Deze week speelde ze de happy hardorehit Europapa om daarmee ‘Joost hopelijk nog een extra boost geven’. Als aan haar ligt, mag Joost hoog eindigen bij het Eurovisiesongfestival. Zelfs op nummer één. “Voor mij heeft-ie al gewonnen.”

Afgezien van het traplopen, vergt het nummer van Joost Klein zelf ook de nodige fysieke inspanning. “Bij dit soort stukken moet je er best wel wat energie in gooien, dus dat heeft wel iets van een workout. Qua noten valt het mee, maar je moet wel even doorzetten. Doorbeuken, zullen we maar zeggen. Maar goed, dat zie je op het podium ook.”

Aan de voet van het stadhuis, bij de Vismarkt, hield een groepje voorbijgangers de sfeer er goed in door flink los te gaan op de muziek. De carillon-versie van het nummer mag dan iets anders klinken dan het originele nummer, bij happy hardcore is het hoe dan ook hakken geblazen.

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×