Jitte de Klerk op het hoogste podium. (Foto's: Kim Vermaas)

Leidse RTC-spelers succesvol op NJK tafeltennis

De Nederlandse Jeugd Kampioenschappen tafeltennis vonden zondag plaats in Baarn. Vier spelers van het Leidse RTC (regionaal talentencentrum) kwamen in actie. Zij veroverden twee gouden en vier bronzen medailles.

Jitte de Klerk (Rijnsoever) verloor onverwachts een wedstrijd in haar poule, maar herpakte zich en won uiteindelijk de titel in de categorie ‘Meisjes onder 17 jaar’. Ook was ze succesvol met Faya Vooijs in het dubbelspel. Door geen game te verliezen pakten ze daar ook Goud.

Imre Hedemann (Scylla) steeg boven zichzelf uit dit weekend en wist het tot de halve finale te schoppen bij de ‘Jongens onder 19 jaar’. Samen met Bjorn de Klerk (Rijnsoever) wisten ze ook een halve finale plek en de bronzen medaille te bemachtigen in het dubbelspel. De Klerk was derde geplaatst in zijn poule, maar door twee mooie winstpartijen stroomde hij ook door naar het hoofdtoernooi. Daarin moest hij helaas zijn meerdere erkennen in de uiteindelijke nummer 2 van het toernooi.

Ook Camiel Roos (Scylla) speelde een goed toernooi. Hij ging op onderling resultaat door naar het hoofdtoernooi waar hij uiteindelijk in de halve finale strandde en derde werd. Ook met zijn clubgenoot Pepijn Potters haalde pakte hij de derde plek.

 

Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×