LHC Roomburg H1 stelt plaay-offs veilig. (Foto's: Gerry van Bakel)

LHC Roomburg h1 door naar play-offs ondanks stroeve 2-2 tegen Groningers

Op eigen veld hadden de mannen van LHC Roomburg h1 graag gewonnen. Maar tegen het Groningse GCHC kwam het team van Vincent de Geus niet verder dan een 2-2 gelijkspel. De play-offs werden wel gehaald en dus waren er toch blije gezichten op het Leidse sportpark Roomburg.

Het was Roomburg dat als eerste op voorsprong kwam in de wedstrijd, maar de Groningers gaven zich niet gewonnen en scoorden twee keer. Na de rust kreeg Roomburg meer grip op het spel en kwamen er ook steeds meer kansen. Maar die gingen er niet in. Zo zag ook aanvoerder Pepijn Mattie. “Zij hielden de zaak goed dicht,” zegt Mattie, “dat is ook hun verdienste. Ik ben blij dat we toch terug konden komen.” En dat gebeurt, met nog tien seconden op de klok wordt het 2-2.

Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met coach Vincent de Geus en aanvoerder Pepijn Mattie.

Coach Vincent de Geus denkt niet dat het team last van zenuwen had. “We waren net niet scherp genoeg. Het was tactisch niet altijd handig, maar de jongens zijn tot het einde blijven knokken. En we halen de play-offs.” Volgende week is er nog een competitiewedstrijd waarbij voor Roomburg niet veel meer op het spel staat. “Maar we willen altijd winnen”, zegt De Geus. “En als je hogerop wil, moet je volwassen zijn en dit soort wedstrijden ook gewoon spelen om te winnen.”

Kansen
Mattie ziet zeker kansen voor Roomburg om nogmaals te promoveren. Een jaar geleden promoveerden ze van de Eerste klasse naar de Overgangsklasse en nu kunnen ze gaan meedingen naar een plekje in de Promotieklasse. En dat is net een treetje lager dan het hoogste niveau. “We hebben dit seizoen in de Gold Cup al eens gewonnen van twee Hoofdklassers, dus het kan altijd”, zegt Mattie.

Na afloop zijn er lovende woorden van clubvoorzitter Bas Pietersen aan spelers die afscheid nemen na dit seizoen en ook de technische staf die er een punt achter zet, waaronder succescoach Vincent de Geus. Door Pietersen betiteld als Mr. Roomburg. Op de komende ledenvergadering draagt het bestuur hem voor als erelid.

  • De technische staf met de aanvoerder van heren 1, Pepijn Mattie.
    De technische staf met de aanvoerder van heren 1, Pepijn Mattie.
Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×