Enkele speelsters van ADO Den Haag hebben eerder gevoetbald bij Graaf Willem II. (Video: Brigit Disseldorp)

Speelsters ADO Den Haag geven voetbalclinic bij Graaf Willem II

Eens in het jaar geven speelsters en trainers van ADO Den Haag een voetbalclinic bij voetbalclub Graaf Willem II in Wassenaar. Afgelopen woensdag was het weer zo ver en gaf trainer Stephan Vos samen met vier speelsters van de Haagse club, een clinic aan zo’n veertig jonge meiden en enkele jongens.

Graaf Willem II kent een grote meiden- en vrouwenafdeling van ongeveer 250 leden, goed voor vijftien meidenteams. Bij de club is de meidensport dus behoorlijk populair. Met deze clinic wil de club inspelen op deze populariteit. “Het is voor de beeldvorming van kleine meisjes naar grote meiden heel erg belangrijk, zodat ze een voorbeeld hebben om naartoe te sporten”, vertelt Gerard Houwaard van Graaf Willem II.

Deze voorbeelden liepen woensdag ook op het veld. Brigitte Franken heeft twee jaar geleden een jaartje gespeeld bij Graaf Willem II en Cato Pijnacker Hordijk is vijf jaar geleden vertrokken bij de club nadat zij daar sinds haar zevende jaar heeft gespeeld en ook trainingen heeft gegeven.

Graaf Willem II heeft een officieel partnerschap met ADO Den Haag Vrouwen. De clinic is voor ADO een manier om met fans in contact te komen en het partnerschap in ere te houden. “Het is onze achterban”, zegt trainer Vos.
Voordat de clinic van start ging vroeg de trainer aan de deelnemers wie wel eens in het stadion kwam, waarbij vervolgens het merendeel de handen opstak. “Het is hartstikke belangrijk dat een club als Graaf Willem II weet dat ze altijd welkom zijn in ons stadion”, aldus Vos.

Advertentie

Sport Wassenaar


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×