De toppers op de hele marathon konden wel hun wedstrijd lopen, maar de 10 km-lopers visten achter het net. (Foto: Emile van Aelst)

Deelnemers afgelaste 10 km Leiden Marathon kunnen alsnog medaille verdienen

De 10 km van de Leiden Marathon kon op zondag 12 mei niet doorgaan. Het was ineens erg warm, veel lopers kwamen in de problemen. Voor de Leidse burgemeester Peter van der Velden reden genoeg om de laatste afstand van de Leiden Marathon af te laten gelasten. Geen wedstrijd, niet lopen en dus geen medaille. Maar er komt een herkansing.

De organisatie van de Leiden Marathon laat in een e-mail aan alle 10 km-lopers weten dat zij alsnog de medaille kunnen verdienen door binnen een bepaald tijdvak zelf ergens 10 km te gaan hardlopen. De 10 km online wordt het genoemd, iets dergelijks is ook al eens gedaan toen er door de covid-uitbraak geen Leiden Marathon kon plaatsvinden. Van woensdag 22 mei 10.00 uur tot zondag 2 juni 22.00 uur kunnen 10 km-lopers alsnog de afstand volbrengen, in het klassement komen en de medaille binnenhalen.

Hoe werkt dat?
– Download de Leiden Marathon App in de App Store of Google Play Store.
– Maak een account aan en koppel deze aan de 10 Kilometer Online.
– Ga op het door jezelf gekozen tijdstip (tussen 22 mei 10.00 uur tot zondag 2 juni 22.00 uur) 10 kilometer hardlopen en druk daarbij in het begin de knop Start in.
– Bepaal je eigen parcours.
– Zodra je de 10 kilometer hebt volgemaakt, word je opgenomen in de klassement.
– De medaille (met de intocht van de Watergeuzen erop) krijg je dan automatisch toegestuurd. Tezamen met de felicitaties.

Wie hier geen behoefte aan heeft dan een keuze maken uit drie opties: een voucher met daarop 50% korting voor inschrijving voor de 10 kilometer tijdens de 34e Leiden Marathon in 2025. Of 50% restitutie krijgen op je inschrijving van dit jaar. Maak dit dan kenbaar door een mailtje te sturen maar 10km@marathon.nl. Daarbij  naam, startnummer en bankrekeningnummer vermelden. Als je het Running Shirt had besteld en niet hebt opgehaald, stuur dan een foto van je startnummer met label, dan ontvang je ook dat geld terug. Wil je je inschrijfgeld doneren? Dan hoef je niets te doen.

 

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×