(Foto: Marc Wonnink)

Raad akkoord met miljoenenverbouwing Sport- en Recreatiecentrum De Does

De gemeenteraad van Leiderdorp is maandagavond akkoord gegaan met de verbouwing van De Does. Er is ruim 4,3 miljoen euro vrijgemaakt om in de zomer van 2025 het zwembad te renoveren en verduurzamen. Dat gaat zes maanden duren.

De gemeente wilde al eerder verbouwen en verduurzamen, maar wachtte op de komst van een warmtenet. Nu dat er voorlopig niet komt, moet de gemeente alsnog zelf aan de slag. De gemeente en Sportfondsen beloven goede communicatie richting gebruikers van het zwembad, waaronder zwemlesleerlingen. Daar zitten bij de gemeenteraad nog wel wat zorgen.

Wethouder Romeijn over de 4,3 miljoen euro die de gemeente in de verduurzaming van Sport- en Recreatiecentrum De Does steekt.

Zwemles
Zwemwater en zwemonderwijzers zijn schaars in de regio. Het is nog zeer de vraag of leerlingen in de zomer van 2025 ergens anders terechtkunnen voor zwemles. Wethouder Herman Romeijn houdt hoop, maar kan nog niks beloven. Aan het einde van het jaar is de planning bekend, en is er meer duidelijkheid voor gebruikers van het zwembad en de naastgelegen sporthal.

Duurzaamheid Leiderdorp Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×