Astrid Habraken bij een van de minibiebs waarin ze haar miniboekje achterlaat. (Foto: PR)

Zaterdag is Dag van de Minibieb

Ongeveer elke dag is ergens een ‘dag van’ en dat is komende zaterdag  niet anders. Het is dan de ‘Dag van de Minibieb’. Schrijver en minibiebfan Astrid Habraken uit Wassenaar heeft speciaal voor die dag een speciaal minibieb-boekje gemaakt. Daarin staan de eerste twee hoofdstukken van haar tweede roman ‘Madame Bonheur ~ Een Haagse liefde’. “Met bijpassende boekenlegger.”

Het boekje verspreidt ze de komende dagen bij minibiebs in de regio. “Voor bezoekers van minibiebs die het boek vinden, is er een leuke actie”, vertelt Habraken. “Ze kunnen het hele boek winnen.” De auteur laat de boekjes achter in verschillende minibiebs in Leiden en Leiderdorp.

Habraken hoopt dat haar minibieb-boekje via de lezers door minibiebs in heel Nederland gaat zwerven. “Ik ben zelf groot fan van minibiebs, omdat het een laagdrempelige manier is om boeken te delen. Je komt er af en toe echt verrassende titels in tegen.”

‘Madame Bonheur ~ Een Haagse liefde’ vertelt het verhaal van hotelreceptioniste Clair die in een hotelkamer het levenloze lichaam van een Parijse dame vindt. Deze oudere dame komt al decennia lang ieder jaar in dezelfde periode naar het Haagse hotel. Als blijkt dat haar achternaam en het opgegeven adres in Parijs niet kloppen, besluit Claire op onderzoek uit te gaan. Het is het begin van een zoektocht die Claire terugvoert naar het Den Haag van de jaren vijftig en naar de wijngaarden rondom Bordeaux en Saint-Émilion.

Een minibieb is een kastje dat vaak langs het voetpad staat en waar mensen overtollige boeken in kunnen zetten of een boek uit mee kunnen nemen. Wie op minibieb.nl kijkt, ziet dat er alleen al in Leiden en Leiderdorp samen zo’n 85 openbare boekenkastjes zijn.

Advertentie

Cultuur Leiden Leiderdorp Wassenaar


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×