LHC Roomburg tegen Ring Pass. (Foto: Paul Aalbers)

LHC Roomburg niet naar Promotieklasse: 'Niet het hockey gespeeld dat we willen spelen'

De mannen van hockeyclub Roomburg is het afgelopen weekend niet gelukt door te dringen tot de Promotieklasse, het een na hoogste niveau van Nederland. In de play-offs werd het zaterdagmiddag in Leiden nog 1-1 tegen Ring Pass, zondagmiddag won de Delftse ploeg thuis met 1-0.

LHC Roomburg werd vorig seizoen kampioen en promoveerde naar de Overgangsklasse. Dit seizoen draaide de ploeg goed en verraste vriend en vijand door de kwartfinale van de landelijke Gold Cup te halen. Ze werden tweede in de competitie, maar een nieuwe stunt bleef dit weekend dus uit.

Coach Vincent de Geus had na de wedstrijd op zondag een aantal verklaringen voor het verlies. “Het lef en het gogme waarmee we gisteren het vierde kwart hebben gespeeld, hebben we vandaag geen moment eigenlijk gehad.” Ook zei hij dat de ploeg mogelijk niet scherp was doordat er binnen 24 uur twee wedstrijden moesten worden gespeeld. “We hebben vandaag niet het hockey gespeeld dat we willen spelen.” Dat kwam volgens hem ook doordat Ring Pass gewoon goed speelde.

De coach gaat na dit seizoen, zijn vijfde, weg bij LHC Roomburg. Met zijn ploeg komt het wel goed, zo verwacht hij. Elk jaar gaan er weliswaar spelers weg maar er is voldoende doorstroom vanuit andere teams. Robbert Groeneveld neemt komend seizoen het stokje over van De Geus.

Verslaggever Paul Aalbers in gesprek met LHC Roomburg-coach Vincent de Geus over het verlies.

 

 

Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×