Aanvoerder Marijn Ververs scoort in tweede wedstrijd van de finalereeks. (Foto: Marja van Tilburg)

ZZ Leiden kan thuis landskampioenschap binnenhalen

Het staat 2-1 in het voordeel van Zorg en Zekerheid Basketball Leiden in een serie van vijf en die dus drie gewonnen wedstrijden vereist om Nederlands kampioen te worden. “Vooraf zouden we ervoor getekend hebben”, zegt aanvoerde Marijn Ververs. “Die derde wedstrijd speelde Den Bosch met meer agressie. Dat moeten wij nu laten zien.”

“De tweede wedstrijd vorige week was misschien wel onze beste wedstrijd van het seizoen”, zegt Ververs. “Maar in beide wedstrijden liet Den Bosch zich door ons de kaas van het brood eten. Pas bij de derde wedstrijd waren ze scherper dan wij, vooral in het vierde kwart. Ik denk dat we er in Leiden fysiek een harde wedstrijd van moeten maken. Op een goede manier natuurlijk.”

Sleutelstad Sport-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Marijn Ververs, aanvoerder van ZZ Leiden.

Mocht ZZ Leiden vanavond opnieuw Heroes Den Bosch verslaan, dan is er twee dagen later, op donderdag 6 juni om 18.00 uur, een huldiging van het team op de Vismarkt bij het Leidse stadhuis”, zegt de kersvers ZZ Leiden bestuurder Ramses Braakman, tot voor kort voorzitter van de BNXT League. “We willen het niet jinxen natuurlijk. Eerst de wedstrijd spelen. Ik kan nu eindelijk op de tribune volop juichen voor ZZ Leiden.”

Uitverkocht
Als het thuis niet lukt, heeft Leiden nog een kans om de klus te klaren in de Maaspoort op donderdag 6 juni. Zowel Braakman als Ververs hebben er vertrouwen in. “Het is helemaal uitverkocht”, zegt Braakman, “we hebben zelfs nog een paar honderd staanplaatsen in de verkoop gedaan en die zijn ook al bijna allemaal weg. We hopen op een mooie avond in een goede sfeer.”

In Sleutelstad Sport praten Gerry van Bakel en Maarten Mulder met bestuurslid Ramses Braakman van ZZ Leiden.

Coach Doug Spradley heeft geen donderpreek gehouden in de kleedkamer na de nederlaag op zaterdagavond. “Dat zit niet zo in hem”, zegt Ververs. “Spradley is van nature een hele rustige man. Ik weet ook niet of een donderpreek echt zou helpen. We hebben zondag heel rustig getraind, vooral een beetje herstellen. Vandaag was het al wat meer fysiek. Ik denk dat Den Bosch zaterdag meer de druk voelde van het moet nu, anders is ons seizoen over.”

Koppies
Voorafgaand aan de wedstrijd in Den Bosch was er een ceremonie ter ere van de partner van ZZ Leiden voorzitter Marcel Verburg. Zij overleed donderdagmiddag heel plotseling. “Ik denk dat het misschien toch een beetje heeft meegespeeld”, zegt Braakman. “De koppies stonden heel strak. Het was wel mooi en van alle kanten heel respectvol.”

Advertentie

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×