Biurakn Hakhverdian en Niels Joor van ZVL-1886
Biurakn Hakhverdian en Niels Joor van ZVL-1886. (Foto: PR)

Niels Joor nieuwe coach van eerste damesteam ZVL-1886

Niels Joor wordt de nieuwe coach van het eerste waterpolo damesteam van ZVL-1886. Joor (51) is een bekend gezicht binnen de club en brengt veel ervaring mee door zijn lange carrière als speler en coach op het hoogste niveau. De afgelopen jaren vervulde hij verschillende rollen binnen ZVL-1886.

Joor keert terug naar een groep jonge, getalenteerde speelsters, sommige begeleidde hij al in de jeugdopleiding van ZVL-1886. Onder zijn leiding werden veel van de huidige selectieleden landskampioen waterpolo bij de meisjes onder 17 jaar. Ook als coach van de herenselectie boekte hij succes, met als beste resultaat een tweede plaats in de competitie. Afgelopen seizoen ondersteunde hij Milos Filipovic in diens eerste jaar als coach van de herenselectie.

“Ik heb er enorm veel zin in om met deze meiden aan de slag te gaan”, vertelt Joor enthousiast. “Ik ken veel van hen nog uit de jeugd en het is fantastisch om te zien hoe ze zich hebben ontwikkeld. We gaan samen werken aan een gedreven en hecht team.”

Veilig
Technisch directeur Iefke van Belkum-Nederend voegt toe: “Bij ZVL-1886 vinden we het belangrijk dat onze topsporters zich kunnen ontwikkelen in een veilige, inclusieve en gedreven omgeving. Joor past goed bij deze visie en we zijn blij dat hij deze rol op zich neemt.”

Daarnaast kondigt ZVL-1886 aan dat Olympisch kampioen Biurakn Hakhverdian de rol van assistent-coach op zich neemt. Hakhverdian, die eerder al met Joor samenwerkte in de jeugdopleiding, brengt veel ervaring, tactische kennis en enthousiasme mee naar het damesteam. “Ik kijk er echt naar uit om weer met Niels en de damesselectie aan de slag te gaan,” zegt Hakhverdian. “Toen ik een aantal jaar geleden assistent-coach was bij de damesselectie met Jacob Spijker, kwamen deze meiden er af en toe bij als aanstormend talent. Nu gaan we werken aan een volwassen, stabiel team. Samen creëren we een omgeving waarin iedereen zich verder kan ontwikkelen en eigenaarschap neemt over haar eigen rol en groei. Ik hoop dat mijn ervaring bijdraagt aan het succes van deze groep.”

Ervaring
Van Belkum-Nederend sluit af: “Met deze nieuwe aanstellingen zie ik de toekomst vol vertrouwen tegemoet. De combinatie van Joors ervaring en Hakhverdians achtergrond belooft veel goeds voor onze damesselectie.”

De staf wordt compleet gemaakt door teammanager Ellen Pronk, die inmiddels haar vijfde seizoen ingaat. Pronk zorgt voor de organisatorische zaken en biedt al lange tijd stabiliteit en persoonlijke aandacht voor alle speelsters.

Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×