Drie topspelers verlaten de selectie van ZZ Leiden. Marijn Ververs, Maarten Bouwknecht en Luuk van Bree spelen komend seizoen elders. (Foto's: Chris de Waard)

ZZ Leiden Basketball verliest drie belangrijke spelers

Aanvoerder Marijn Ververs, guard Maarten Bouwknecht en forward Luuk van Bree komend volgend seizoen niet uit voor ZZ Leiden Basketball. De drie spelers waren de afgelopen jaren vaste waarden voor het eredivisieteam en maken nu een volgende stap in hun professionele carrière.

Het is een flinke aderlating voor ZZ Leiden. “Maar hier staat wel een heel trots bestuurslid”, zegt bestuurslid technische zaken Rob van Hooven direct nadat hij de drie vertrekkende spelers naar voren heeft geroepen. “Jullie denken allemaal dat je weet wat ik nu ga zeggen, maar dat klopt niet.” Vervolgens maakte hij het vertrek bekend van het drietal. Waarheen ze gaan, dat kan hij nog niet vertellen.

“Dat maken we begin volgende week bekend”, vertelt bestuurslid Sanne Kramp. “Het heeft te maken met afspraken tussen ons en de nieuwe clubs. Maar wij gaan het wel zelf als eerste naar buiten brengen, want de fans moeten dit natuurlijk wel van ons horen.”

Het vertrek van het drietal werd vrijdagavond bekend gemaakt tijdens het officiële afscheid van het team tijdens een bijeenkomst in Brasserie Buitenhuis bij het Valkenburgse meer. Daar werden spelers en staf nog een keer in het zonnetje gezet.

Ververs vertrekt naar Duitsland. Dat is het enige dat hij er over kwijt wil. Het is in ieder geval niet Fraport Skyliners in Frankfurt. De vorige coach van ZZ Leiden, Geert Hammink, verruilde Leiden in 2022 voor die Duitse club. “Dat vraagt iedereen, maar dat is dus niet zo. Bel me maandag maar”, lacht Ververs die ook nog wel even kwijt wil heel erg blij te zijn met zijn vriendin die hem naar Duitsland volgt. “Dat is toch een hele opoffering, maar we hebben er allebei veel zin in.”

Ohja, en Leidenaar Lucas ‘de Stofzuiger’ Kruithof verloor een weddenschap. Zie foto’s.

 

Advertentie

Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×