Hoogleraar Ionica Smeets (Foto: Universiteit Leiden)

Eredoctoraat voor Leidse hoogleraar wetenschapscommunicatie Ionica Smeets

Hoogleraar Wetenschapscommunicatie Ionica Smeets krijgt een eredoctoraat van de Open Universiteit. Smeets heeft geholpen om wetenschap voor meer mensen toegankelijk te maken en de kloof tussen experts en het algemeen publiek te overbruggen. Met de toekenning van het eredoctoraat wil de Open Universiteit haar waardering uitspreken voor deze inzet.

De afgelopen jaren wist Smeets met haar boeken, lezingen, columns, tv-programma’s en onderzoek een breed publiek aan te spreken. “Het toegankelijk maken van wetenschap past helemaal bij de kernwaarden van de Open Universiteit”, aldus rector magnificus Theo Basiaens. “Wetenschappelijk onderzoek met impact voor de maatschappij doen, is heel belangrijk. En goede wetenschapscommunicatie zorgt er dan voor dat de maatschappij ook weet welke verandering of toegevoegde waarde of kennis dit onderzoek ons brengt.”

Ionica Smeets is behalve hoogleraar Wetenschapscommunicatie ook hoofd van de afdeling Science Communication and Society bij de Universiteit Leiden. Daarnaast is ze, samen met Alex Verkade, in opdracht van demissionair minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Robert Dijkgraaf, kwartiermaker van een nieuw Nationaal Centrum voor Wetenschap en Samenleving (NEWS), dat de mogelijkheden en de impact van wetenschapscommunicatie moet versterken.

Leiden Onderwijs Science


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×