Tweede Kamerlid Jan Paternotte van D66 (links) reikte de prijs uit aan Jordi van der Kwaak. Rechts D66-raadslid Linda Beimer. (Foto's: PR)

Jordi van der Kwaak van Auris College is conciërge van het jaar

Jordi van der Kwaak is door D66 Leiden uitgeroepen tot Conciërge van het Jaar. Van der Kwaak werkt op het Auris College waar hij maandagmorgen vroeg werd verrast door de scholieren.

De fractie van D66 Leiden reikt de prijs elk jaar uit met dit jaar als thema ‘De conciërge om nooit te vergeten’. Meer dan tien scholen stuurden een nominatie in. “Allemaal van steengoede conciërges die elke dag het verschil maken op de Leidse scholen”, zegt D66-raadslid Linda Beimer. “Maar Jordi van der Kwaak sprong er voor ons uit als de absolute winnaar.”

Het Auris College is een school met speciaal onderwijs waar leerlingen zitten die slechthorend zijn of een taalontwikkelingsstoornis hebben. Van der Kwaak kwam zelf vijf jaar geleden bij Auris werken als een werknemer met afstand tot de arbeidsmarkt. Beimer: “En nu maakt hij dagelijks het verschil voor zoveel leerlingen op deze bijzondere school. Jordi valt op om de rust en vriendelijkheid waarmee hij iedereen opvangt. En laatkomers en leerlingen die afwezig zijn, hebben zijn extra aandacht. Hij is echt een conciërge om nooit te vergeten.”

De scholieren kwamen maandagochtend in de aula van de school samen om hun conciërge te verrassen. Tweede Kamerlid Jan Paternotte reikte de prijs uit: “Een conciërge is de hele dag de steun van docenten en leerlingen die een extra handje nodig hebben. Vaak wordt niet gezien hoe onmisbaar de conciërge is. Mar vandaag zien we dat gelukkig wel.”

Leiden Onderwijs


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×