Marijn Ververs (links) vertrekt naar het Duitse BG Göttingen. Ook Bouwknecht en Van Bree verlaten ZZ Leiden. (Foto: Chris de Waard)

Marijn Ververs verlaat ZZ Leiden en gaat naar BG Göttingen

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball moet het komend seizoen zonder spelverdeler en captain Marijn Ververs stellen. Hoewel de 25-jarige international nog een contract voor komend seizoen had, heeft de club meegewerkt om de droom van Ververs, spelen in het buitenland, te realiseren. Ververs gaat komend seizoen in de Duitse Basketball Bundesliga spelen voor BG Göttingen. Naast Ververs vertrekken ook Luuk van Bree en Maarten Bouwknecht. Waarheen wordt later deze week bekend gemaakt in overleg met de nieuwe clubs.

Ververs werd op zesjarige leeftijd lid van BS Leiden en speelde een jaar later zijn allereerste competitiewedstrijd. In het seizoen 2015-2016 trainde de 1.94 meter lange guard onder Eddy Casteels al mee met de hoofdmacht. Zijn eerste officiële wedstrijd speelde Ververs op 8 oktober 2016. Coach Paul Vervaeck gaf hem toen 5 minuten speeltijd tegen Rotterdam. Aan het eind van dat seizoen werd Ververs ook opgenomen in het All-Rookie Team van de Dutch Basketball League.

Beste speler
Ververs kwam acht seizoenen uit voor Zorg en Zekerheid Leiden. Gaandeweg ontpopte hij zich als leider van het team en werd hij ook een vaste waarde in Oranje, eerst in de vertegenwoordigende jeugdteams, later in de Orange Lions. In het afgelopen seizoen werd Ververs uitgeroepen tot beste Nederlandse speler in de BNXT League.

In 367 officiële wedstrijden speelde Ververs 7.023 minuten. Daarin was hij goed voor 1.835 punten, 164 driepunters, 932 rebounds, 1.093 assists, 296 steals, 34 blocks en 378 turnovers. Zijn hoogste score behaalde hij dit seizoen in de derde wedstrijd voor de play-offs tegen Landstede Hammers: 26 punten.

Mijn cluppie
Terugkijkend op zijn Leidse periode spreekt Ververs van een plezierige tijd. “Ik heb mij als basketballer en als persoon kunnen ontwikkelen, van een jeugdspeler tot captain van het team.
Daarnaast heb ik goede en fijne coaches gehad, waar ik veel van heb geleerd. En tot slot teamgenoten waarvan ik kan zeggen dat het hele goede vrienden zijn geworden. In het ideale
scenario keer ik over een aantal jaren weer terug bij ZZ Leiden. Het blijft toch mijn cluppie, dus ik hoop dat dat gaat lukken.”

Ververs is erg blij met de kans die hij nu krijgt om in een van de betere competities in Europa te spelen. “Van Göttingen weet ik dat ze met veel jonge spelers werken en zich richten op het
individueel verbeteren van de spelers. Ik hoor alleen maar positieve verhalen over de professionaliteit en faciliteiten van de club, dus daar kijk ik erg naar uit.”

Rolmodel
Voorzitter Marcel Verburg van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball bedankt Ververs voor zijn jarenlange inzet voor ZZ Leiden. “Marijn is voor mij een rolmodel voor alle jeugdspelers van BS Leiden. Ik ben trots dat hij in de BBL gaat spelen en wens hem veel succes in de nieuwe fase in zijn carrière.”

Logische stap
“Zorg en Zekerheid Leiden verliest in Marijn een geweldige floorleader, die aan de basis van het succes van de laatste jaren heeft gestaan”, voegt bestuurslid Technische Zaken Rob van Hooven daar aan toe. “Marijn bracht Zorg en Zekerheid Leiden rust op de momenten dat het erom ging en zoekt als geen andere point guard naar wegen om zijn team beter te laten spelen. Zijn spelintelligentie zie je terug in zijn passing. Als Zorg en Zekerheid Leiden juichen we de ontwikkeling van Nederlandse spelers toe en zien het vertrek van Marijn dan ook als een logische stap om zich verder te ontwikkelen. Het is bijzonder leuk om te zien dat naast veel Amerikanen nu ook een Nederlander richting Duitsland verkast. Wij hopen op termijn Marijn weer bij onze club terug te zien, maar wensen hem voor nu veel ontwikkeling en speelplezier in Duitsland toe.”

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×