(Foto: PR).

RijnlandRoute Festival wijdt nieuwe tunnel in met sport en cultuur

De provincie Zuid-Holland organiseert op zaterdag 22 en zondag 23 juni het RijnlandRoute Festival. Dit festival wordt georganiseerd in en bij de nieuwe Corbulotunnel, onderdeel van de N434. Deze nieuwe weg tussen de A4 en A44 is onderdeel van de RijnlandRoute. Mensen kunnen een bezoek brengen aan de nieuwe tunnel voordat de auto’s erdoorheen rijden. De N434 en de Corbulotunnel gaan op 5 juli open voor het verkeer.

Het festival is verdeeld over twee dagen. Op zaterdag is de culturele dag vol dans, muziek en diverse kunstvormen. Op zondag is de sportdag, waar bezoekers kunnen hardlopen en fietsen door en bij de tunnel. Het festivalplein bij het informatiecentrum RijnlandRoute is ingericht met diverse activiteiten voor kinderen, zoals een Pannakooi, een bouw- en knutselhoek, demonstraties en wagens van hulpdiensten. Er is informatie over de RijnlandRoute en de bouw van de Corbulotunnel en er zijn optredens van regionale artiesten. Ook zijn er foodtrucks aanwezig.

De sportdag wordt samen met de Rotary Leiden e.o. georganiseerd. Aan het festival is een goed doel verbonden: het Jeugdfonds Sport & Cultuur. De opbrengst van het festival gaat naar het Jeugdfonds; het opgehaalde bedrag geeft kinderen uit gezinnen met geldzorgen uit de regio Rijnland de kans om lid te worden van een sportvereniging of culturele club.

Cultuurdag
Op vier podia in de tunnel zijn optredens van voornamelijk lokale artiesten en kunstenaars te bij te wonen. De optredens staan in het teken van de vier elementen die tunnelboormachine Gaia trotseerde bij het boren van de Corbulotunnel (lucht, aarde, water en groen). Ook zijn er video’s, foto’s en informatieborden in de tunnel te bekijken. Bezoekers beleven op zaterdag wandelend de Corbulotunnel.

Sportdag
Op zondag is de sportdag, waar bezoekers kunnen hardlopen door de tunnel en fietsen door en bij de tunnel. Er zijn verschillende afstanden voor jong en oud. De dag wordt afgesloten met een FunRun, waarbij bezoekers in hun meest feestelijke en originele outfit door de tunnel rennen.

Sleutelstad Sport-presentatoren Maarten Mulder, Paul Aalbers en Cor van der Velden in gesprek met organisatoren Bram Kroep en Joke Larrewijn van de sportdag.

Regio RijnlandRoute


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×